1 Corinthians 13:4–8a


Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres. Love never fails

Saturday, April 2, 2011

Maharaja Lawak Minggu 1 (The Best For Me)

Mungkin semua org pernah mendengar tentang 'Raja Lawak' kan? Ya,skg ni astro sudahpun menampilkan program baru yg berasaskan drpd finalis2 raja lawak 1 hinggalah raja lawak 5 iaitu 'Maharaja Lawak'.. Dlm program ini,ia menampilkan pelawak-pelawak yg best antara yg ter'best'. Contohnya kumpulan Balas dari raja lawak 5 yg sentiasa konsisten dgn lawak mereka walaupun ada yg 'double meaning',haha. Tp still the best kerana mereka bijak menggunakan props.. Congrats to Balas.. Lawak Balas dikategorikan sbgi lawak yg paling best pada minggu 1 dan teruskan lagi Balas.. (Abu mengaripap ibunya di dapur)

BALAS

Also give a clap for Kumpulan R2 kerana mereka juga sentiasa konsisten dengan lawak mereka walaupun kini mereka sdg bersaing dengan pelawak-pelawak senior mereka dalam Maharaja Lawak. Mendapat tempat ke2 dlm program raja lawak 5 dan kini berentap dalam Maharaja Lawak 1 dan terus mendapat tempat di hati peminat dengan lawak yg telah mereka persembahkan dalam Maharaja Lawak minggu 1. ( Kalau kau tidak tahu Ali,saya lagilah tidak tahu) 


R2
Tidak ketinggalan untuk Kumpulan Jozan ( Gandingan diantara Johan Raja Lawak dan Zizan Raja Lawak).
Juga mantap tp dikritik keras oleh Mamat Khalid selaku juri tetap bagi ML ini. Persembahan Jozan ini juga dikira mantap dan dikategorikan sbgi lawak di mata penonton. (Bolos saja dinding itu..!)

JOZAN

Jambu yang dianggotai oleh Juara raja lawak 1 iaitu Yus Raja Lawak dan Tauke Raja Lawak dianggap sebagai pesaing ketat juga kepada ketiga2 kumpulan diatas. (Come on,come on-->came on,came on)

JAMBU

Pada Nabil pula,seorang pelawak yg sangat dikenali ramai pada masa skrg,juga muncul dalam Maharaja Lawak dan menampilkan persembahan yang juga sangat menghiburkan. I'm enjoy with performance yg disampaikan oleh Nabil ini. Walaupun berseorangan tetapi mampu mmbuat ramai audience ketawa. ( Bangang nampak.)

NABIL
Kumpulan lain juga mantap tapi kurang mantap sekiranya dibandingkan dengan kumpulan-kumpulan diatas ini.. so luangkan masa untuk ketawa terbahak2..haha... :D :D

0 comments: